Sexy Sparkling

SEXY Sparkling Deze Brut rosé komt van het prestigieuze wijnhuis Fita Preta Vinhos uit de Alentejo, Portugal. De wens om een SEXY champagne techniek ‘’ méthode traditionnelle’’ te maken was al vele jaren bij de heren David Booth en Antonio Macanita aanwezig.
En gelukkig was het na vele jaren wachten begin 2012 eindelijk zover. SEXY Sparkling bestaande uit
4 verschillende jaargangen kreeg zijn definitieve gestalte. En hoe; een knalroze champagne fles met een klassiek goudfolie om de hals en de niet te missen naam: SEXY Sparkling.

De vinificatietechniek is méthode traditionnelle met een tweede gisting van 60 dagen.
Gebruik makende van de beste technieken die beschikbaar zijn voor deze vinificatietechniek.
Gemaakt van handgeplukte druiven en gerijpt op de fles. De wijn heeft een goede balans tussen een fruitige en romige smaak, met een hint van ‘pain grillé’.
Ondanks dat de wijn in suikergehalte de kwalificatie Brut krijgt heeft hij een plezante fruitige smaak die vooral in het mondgevoel volledig tot zijn recht komt. Voor Sexy Sparkling werden twee druivensoorten gebruikt: Touriga Nacional, de Portugese koningsdruif voor de port en Castelão, een authentiek druivenras voor de regio Alentejo. Er zijn vier verschillende vintage-jaren gecombineerd waardoor de wijn een lekker volwassen karakter krijgt. Sexy Sparkling wordt geschonken bij diverse toprestaurants en Upper Class evenementenlocaties. SEXY Sparkling is gelanceerd in mei 2012. Er zijn aanvankelijk 13.000 flessen geproduceerd. Het alcoholpercentage is 12,5%, en het percentage restsuiker 6gr/l. Tagus Trading is exclusief importeur van deze onderscheidende wijn, SEXY Sparkling.
Bent u opzoek naar deze wijn voor uw restaurant, winkel of tussenhandel? Neem vrijblijvend contact met ons op.